Friday, March 15, 2019

USB-C: Stikket til din Mac-oplader

MagSafe og MagSafe 2 hører fortiden til. Har du en helt ny MacBook, så vil du næppe komme til at stifte meget bekendtskab med de to tidligere stiktyper, MagSafe og MagSafe 2, når det gælder opladningen af din MacBook.

Den nye standard indenfor Mac-opladere er USB-C, der foruden opladningen af din MacBook har en række andre stærke funktioner, der faktisk samler alt i et stik og kabel - nemlig det kabel, som du får med til din Mac-oplader.

En Mac-oplader med nye muligheder


USB-C stikket giver dig nye muligheder. Det betyder, at du rent faktisk kan oplade din MacBook, selv hvis du ikke er i nærheden af en stikkontakt, hvor du kan sætte din Mac-oplader til.

Hvordan så det, spørger du måske. USB-C giver dig mulighed for at oplade din MacBook, hvis du blot tager stikket fra din Mac-oplader og sætter i en powerbank.

Du kan faktisk også forsyne andre enheder som eksterne harddiske og printere med strøm via USB C-kablet, men det kræver, at din MacBooks USB-C er USB 3.1 og ikke blot USB 3.0.

En standard til alt


Med USB-C som stik og kabel til din Mac-oplader giver Apple dig en forsmag på, hvad der formentlig bliver fremtidens kurs, når det gælder tilslutninger af enheder og opladninger af elektronik - nemlig et fælles kabel og stik, der forener alt.

Det betyder, at du allerede nu kan bruge din Mac-oplader til også at oplade din iPhone. Hvis du vel at mærke har en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller nyere modeller. Det samme gør sig gældende hos flere af de nye iPad Pro-modeller, som du ligeledes kan oplade med din Mac-oplader. Det giver dig allerede lidt en forsmag på, hvad der venter i fremtiden.

Hvordan fremtidssikrer jeg mig?


Det kan man nok aldrig helt, når det gælder elektronik og teknologi, men du kan sikre dig, at du er dækket ind i en overkommelig årrække, når det gælder en Mac-oplader. Det kan virke lidt overdrevet, hvis man skal kaste sig ud i at købe en Mac-oplader, der faktisk er større og kraftigere end det, som man reelt har behov for, men se alligevel, om du ikke lige kan følge tankegangen her.

Du kan faktisk sikre en længere aktualitet på din Mac-oplader Det gør du ved, at du vælger den Mac-oplader, der er den kraftigste. I øjeblikket er det Mac-opladeren med USB-C på 87W.

Hvorfor skal du så det? Det skal du, fordi din Mac-oplader automatisk nedjusterer, hvis den tilsluttede enhed skal have færre watt end de 87. Din Mac-oplader kan til gengæld af gode grunde ikke opjustere, hvilket gør, at du med en USB-C Mac-oplader på 87W faktisk er dækket ind til alle enheder, der skal bruge 87W eller færre.

Hvis du står og mangler en Mac-oplader, kan du se et stort udvalg af sådanne via følgende link: https://www.avxperten.dk/mac-oplader/

No comments:

Post a Comment