Friday, November 9, 2018

Rågeplagen


Glem klimaforandringer, det største problem vi står overfor lige nu, er rågeplagen.
Du har helt sikkert hørt, enten med egne ører eller så gennem medier, at måger er forstyrrende i flere danske byer, fordi de gør deres indtog, fylder det hele, larmer, skider og terroriserer befolkningen - hvorfor der også ved flere omgang er blevet erklæret krig mod det irriterende fjerkræ.


Men mågen er faktisk ikke den eneste fugl som er til gene for os. Også den sorte fugl rågen har lagt sig ud med menneskeheden, hvilket ikke er den smarteste beslutning. Altså at irritere dem der er øverst i fødekæden.
Ligesom du heller ikke spiller op til steroide-muskelbundet med tattoveringer op af halsen når du er på diskotek, for det for konsekvenser.
Også for rågen.

Særligt Halsnæs kommune på Sjælland døjer dagligt med plageånden, hvilket har gjort at de har sat kampen ind mod fuglen. Fordi som specialkonsulenten i kommunen udtaler.... Ja, jeg undrede mig også over den titel. specialkonsulent - indtil jeg hørte hans udtalelse som lyder "De larmer psykopat meget" - og så gav det pludselig mening for mig hvorfor han var speciel. KUK-KUK!

I kommunen har man tidligere forsøgt sig med... Hundeprop-pistoler. Ja, den er god nok. Det forstår jeg godt, ikke virkede... Hvad havde de regnet med? "Hvis ikke i smutter, så lader vi som om vi skyder jer!" - Helt ærligt. Det er jo ikke nytårsaften... Ja, så det virkede selvsagt ikke.
De har også prøvet med drager der ligner rovfugle, og senest har man opmuntret jægere til at skyde efter rågen. Men det har altså heller ikke virket.

Plan C bliver så, at hele kolonien af råger skal udryddes. Utroligt at ideen om at bruge hundeproppistoler kom før den her løsning...... Nå, men de planlægger simpelthen at fælde de træer, som fuglen holder til i. Det fremgår ikke hvor mange træer der er tale om, men området er omkring 8.000 kvadratmeter, så der er plads til en del træer.

Med plan C, og ikke plan A, hundeproppistolen, lykkes det forhåbentligt at få gjort noget ved den irriterende, larmende plageånd én gang for alle.

Hvis ikke, så gætter jeg på, at specialkonsulenten i kommunen har plan D klar, som går ud på at sprænge en enorm bordbombe lige midt i skoven. "Det skal nok gøre noget ved problemet. En kæmpe bordbombe larmer nemlig psykopat meget," kan man næsten høre ham udtale, inden han lister hjem i sit sørgelige hus og giver sin lolitadukke en tur.

Held og lykke skal der i hvert fald lyde herfra.

No comments:

Post a Comment