Tuesday, November 20, 2018

Sådan indretter du et træningsrum i dit hjem

Mange er af den overbevisning, at man kun kan være seriøs omkring sin træning, hvis man er tilmeldt et fitnesscenter. Samtidig mener mange, at man ikke kan opnå samme gode træningsresultater i et træningsrum, der er indrettet i ens private hjem. 

Jeg er personligt dybt uenig i bygge ting. Hvis du er villig til at investere den nødvendige tid, samt penge til ordentligt udstyr, har du gode muligheder for at indrette et hjemligt træningscenter, der er lige så effektivt og seriøst som et konventionelt fitnesscenter.

Derfor skal du indrette et træningsrum i hjemmet:

Du undgår den ventetid, der er en naturlig del af at træne i et almindeligt fitnesscenter. Det kan være utroligt frustrerende at være godt i gang med en træning, hvor det hele spiller, og de tunge løft føles lettere, for midt i det hele at være nødsaget til at vente 15 minutter på, at en maskine eller bænk bliver ledig.

Der er ingen transporttid. Det kan, hvis du træner ofte, blive til flere timers transport i løbet af en uge. Dette undgås fuldstændigt, hvis du træner i et “home-gym”.

Det er de færreste, der i deres hjemlige træningscenter har lige så stort et udvalg af maskiner som i et fitnesscenter. Dette kan have en skjult fordel. Mange vælger at fokusere meget på at isolere og træne de mindre muskelgrupper på mange forskellige maskiner, inden de har fået en solid grundstyrke igennem basisøvelser. Dette undgås ved, at man simpelthen ikke vil have det nødvendige udstyr til at gøre dette.

Du undgår centrenes regel-rytteri. Du kan te dig som du vil, i det tøj du vil, og råbe og skrige lige så meget som du vil. I de fleste centre bliver du nødt til at tage hensyn til alle dem, der ikke finder det behageligt at være i nærheden af letpåklædte mænd, der råber.

Du behøver ikke tage hensyn til åbningstider. Hvis du har en alternativ døgnrytme, hverdag og/eller arbejdstid, som ikke passer ind i dit lokale fitnesscenters åbningstider, er et træningsrum i hjemmet perfekt til dig. På den måde skal du ikke tage hensyn til åbningstider, og du kan træne når det passer dig.

Du er ikke påvirket af vejret. Hvis ikke du har en bil, kan dårligt vejr, kulde og lignende gøre det en helt del sværere at komme afsted. Da disse situationer ofte opstår i vinterhalvåret, hvor der samtidig er en stor mængde af julefrokoster og god mad, kan det ende med en masse ekstra kilo på sidebenene. Dette kan undgås, fordi du med et træningsrum i hjemmet ikke behøver at gå ud af døren.

Synes du, at ovenstående lyder som nogle fantastiske argumenter, men ikke helt ved, hvor man skal starte, hvis man gerne vil begynde at indrette et træningsrum?

Så anbefaler jeg, at du starter i det små, og langsomt gør dig nogle erfaringer om, hvilket udstyr du har brug for. For eksempel kan du starte med at investere i et balancebræt eller en hulahopring med vægt.

No comments:

Post a Comment